Rebels amb causa

Manifest juvenil contra el poder adult

Rebels amb causa - Manifest juvenil contra el poder adult

[#Municionsjuvenils] 7. Si el jovent som el futur, Espanya i França són del passat

1140285928_0“En Pere, del Conflent recorda com a la paret de l’escola encara hi posa “Soyez propres, parlez français” (Sigues educat, parla en francès).

L’Anna, que és d’Elx, no ha pogut trobar línia en valencià per estudiar a l’institut. No vol posar-se el pedaç amb la silueta dels Països Catalans a la motxilla, perquè al seu germà uns espanyolistes li van fotre una pallissa per dur-ne un d’igual el dia que va guanyar “la Roja”.

En Toni, de Sant Boi de Llobregat, està fart que li diguin catalufo i que el castellà es la “lengua de la calle”. La seva mare li diu que no es fiqui en problemes.

A la Jessica, del Campell, que fa atletisme i se’n surt prou bé, li han dit que ha de representar Espanya als campionats d’Europa juvenils. Ella no vol, però si no ho fa li trauran la fitxa per competir.

En Marc, de Sóller, ha de passar cada dia per davant de la caserna de la Guardia Civil on, sota la gran estanquera, hi diu “Todo por la Patria”.

La Fàtima, d’Olot, va aprendre què era la Constitución a classe de ciutadania. Allà diu que “la indisoluble unidad de la nación española” està garantida per l’exèrcit. Ella se sent catalana i no entén perquè el seu poble no pot decidir el seu futur lliurement. No li sembla pas una democràcia això.”

Categoría: #Municionsjuvenils