Rebels amb causa

Manifest juvenil contra el poder adult

Rebels amb causa - Manifest juvenil contra el poder adult

[Notícia] La primera causa de mort entre les noies de 15 a 19 anys és la depressió

Segons el primer estudi elaborat per l’OMS sobre la salut dels joves, especialment dels adolescents, els trastorns mentals i sobretot la depressió s’evidencien com un problema d’enorme gravetat. En conjunt suposa la tercera causa de mort dels i les adolescents al món, per darrera dels accidents de trànsit i la infecció per VIH. En el cas de les noies de 15 a 19 anys n’és la primera causa.

Segons la doctora Flavia Bustreo, subdirectora general per a la salud de les dones i els nens a l’OMS, “el món no presta suficient atenció a la salut dels adolescents”. “Esperem que aquest informe aconsegueixi que es presti més atenció a la salut dels que tenen entre 10 i 19 anys i que serveixi per desencadenar una acció accelerada.” Segons l’OMS si els adolescents fossin tractats a temps es podrien evitar morts i “patiments durant tota la vida”.

Enllaços de la notícia:

L’informe de l’OMSAdolescents víctimes de la depressióLa depresión, la primera causa de enfermedad entre los adolescentesLa depresión es la enfermedad más frecuente en la adolescencia, según la OMS

 

Categoría: Notícies